maanantai 30. syyskuuta 2013

Yövuorossa

Meillä on Vuokkoset Areenalla kahden kuukauden ajan maanantaisin treenit klo 22-23. Olen kovin iltauninen, joten aika haastava aika minulle lähteä hallille. Felixiä ei onneksi kellonaika haittaa, se on valmiina lähtöön mihin aikaan vaan.

Aluksi seuraamista naksuttelemalla. Yritän hakea tiiviyttä takaisin. Tokokentällä hallissa on peili, sen avulla on tosi kätevää tehdä seuraamisen treeniä.

Merkin vahvistamista pallolla Jessican neuvojen mukaisesti. Heitin pallon Sabinalle, joka laittoi sen merkille. Olin sanomassa vasta virittelysanaa, niin Felix jo lähti. En torunut, olin iloinen, kun oli vahva halu merkille. Toisella kerralla merkin taakse pallo, niin ettei Felix nähnyt, edelleen hyvin ja odotti käskyä. Kolmannella kerralla vietiin vasta ohjatun noudon kapulat, pallo odotti merkin takana piilotettuna. Taas vauhdilla merkille ja ilahtui pallosta. Tosi hyvin se motivoituu ihan liikkumattomastakin pallosta! Sitten liikkeenä, hyvin merkille, hyvin hakemaan oma kapula ja siitä vapautus pallolle. Ihan viimeisenä vielä merkille ja taas lähti tosi hyvin, pallopalkka heittämällä. Tämä treeni tuntuu toimivan ja vievän eteenpäin merkille menon motivaatiota!

Luoksetulon stoppia niin, että Sabina aina palkkasi takana ja Felix sai lähteä siitä vauhdilla takaisin luokseni. Tämä sitten taas ei toiminut :D Felix veti hirveät kierrokset ja alkoi juosta ympäri ämpäri hallia, niin lujaa kun tassuista vaan lähti. Otettiin vielä yksi kerta, ettei lopu rallatteluun ja sain ihan ok pysähdyksen. Näitä ei siis uudelleen.

Kaukoja maahan-seiso takapalkalla. Jätin eteen myös riman, että näen paremmin, jos tulee eteenpäin. Oikein hienot vaihdot näillä apukeinoilla pitkähköllä matkalla. Nyt täytyy vielä vaan pitää apuja ja sitten häivyttää niitä, kun varmuutta alkaa löytyä.

Tein muutamia stoppeja vielä kiertämällä, kun ensimmäinen stoppiharjoitus meni ihan juoksemiseksi. Nämä onnistuivat kivasti.

Makuun jättöjä niin, että käytin peiliä apuna. Tarkoituksena oli puuttua haisteluun: peilistä näin koko ajan koiran. En päässyt kuitenkaan puuttumaan, koska ei haistellut, vaan jäi hienosti jokaisella kerralla.

Lopuksi otettiin paikallamakuu. Jätin kielletyt namit Felixin eteen. Jälleen onnistuneet kaksi harjoitusta! Asenne ja ilme kohdallaan, keskittyneen näköisenä, ei haistelua.

Hyvät treenit, kiitos Sabille seurasta! Vuokkoset Areena on kyllä niin hyvä treenipaikka. Sopiva lämpötila, siellä oli uudet hienot matot ja peilistä on paljon hyötyä treeneissä. Haukkumista oli aluksi paljon muilla kentillä, mutta sekin loppui, kun jäätiin aika pian kutienkin kahdestaan Sabinan kanssa treenaamaan, muut kentät tyhjenivät. Se oli harmi, että ennen meidän vuoroa tokokentällä on kuitenkin agility-vuoro, joten esteiden raahaaminen jatkuu kentän vaihdosta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti