tiistai 17. syyskuuta 2013

Kurssin päätös

Pian ja Mervin vetämän MT3 kurssin päätöksenä oli kisamaiset treenit Vantaalla sellaisella kentällä, jolla emme ole aikaisemmin olleet. Meillä on Felixin kanssa ollut muutama täysin treenivapaa päivä, minulla on aika mennyt täysin muuttohommissa.

Paikallaoloissa Felix oli taas levoton. En ole vielä päässyt harjoittelemaan Jennin leireillä antamilla neuvoilla kuin kerran, ei siis mikään yllätys, ettei nämä ole edenneet.

Seuraamisessa kontakti oli kiva, käännökset löysiä ja seuraamisen loppua kohti aloimme molemmat olla jo vähän epävarmoja. Pitäisi tehdä enemmän myös pitkiä kaavoja, ettei usko lopu kesken.

Zetassa menin itse liian lähellä merkkejä, mutta seuraaminen kohtuullista. Kaksi ensimmäistä pysähdystä oikein (maahan, istu), mutta viimeisen istui seisomisen sijaan. Kuuntelutreeniä siis lisää edelleen.

Luoksetuloon olin tosi tyytyväinen! Lähti heti, seisahtuminen kiva ja seisahtui, ei mennyt ensimmäisessä pysähdyksessä maahan, kuten on usein tehnyt. Maahanmeno hieman hitaampi, mutta suoritti ja tuli sivulle ehkä hieman epävarmasti, mutta tuli. Parannettavaa on edelleen: pysähdykset voi varmasti tehdä säpäkämmin: mutta teki kuitenkin liikkeen kaikki osat oikein.

Ruudussa huono merkillemeno, ei bongannut ruutua, mutta lähti oikeaan suuntaan. Sitten menikin ihan häröilyksi ruudun ympärillä. Lopulta vein koiran ruutuun ja tehtiin loppukävely.

Tauko.

Ohjattu nouto meni ihan päin preeriaa. Jäi kiinni kapulaan, ei lähtenyt merkille vaan suoraan kapulalle, ei myöskään kuunnellut huutamaani pysähtymiskäskyä. Toruin, kun toi kapulan ja Pia sitten torui minua siitä. Felix voi yhdistää siihen noutamiseen, jos torun sitä, kun se tuo kapulaa. Meni vain niin hermot, kun koira ei kuunnellut yhtään.

Hypyssä jäi taas arpomaan ottaako metallin suuhun vai ei. Odotin vain ja lopulta nosti ja palautti kapulan sivulle.

Tunnari ok, vauhdilla kapuloille ja takaisin. Korvat taas liikutteli muita tunnareita, mutta ei ottanut suuhun. Oikea palautui.

Kaukot tosi huonot, eteni koiran mitan. Otti kovasti häiriötä Piasta, joka oli Felixin vasemmalla puolella näyttämässä vaihtoja. Hirmu paljon vielä tekemistä tässä liikkeessä.

Ensimmäisestä setistä jäi ruudusta huolimatta hyvä fiilis, toisesta ei. Se oli kuitenkin kiva, että Felix jaksoi ihan hyvin tehdä töitä ilman muuta, kuin sosiaalista palkkaa. Liikkeiden oppiminen on kuitenkin vielä kesken.

Lopuksi vielä ruudun ja ohjatun korjaussarjaa. Ruutu ja kapulat veti edelleen vahvasti puoleensa ja jouduimme keskustelemaan siitä, mennäänkö sinne merkille vai ei. Lopulta saatiin pari onnistunut merkkiä, josta iso palkka ja siihen lopetettiin.

Kiitos Merville ja Pialle tosi hyödyllisestä kurssista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti