sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Leirillä

Osallistuimme Felixin kanssa HSKH:n tokoleirille tänä viikonloppuna. Olen aikaisemminkin ollut leireillä, mutta en toko-leirillä.

Kuva: Sanna Rautio
Perjantaina saavuttiin leiripaikalle Kunkkulan koirakeskukseen. Saapumispäivänä ohjelmassa oli Oili Huotarin luento. Luento oli mielenkiintoinen: en ole ollut aikaisemmin Oilin luennolla enkä koulutuksessa. On aina ajatuksia herättävää kuulla erilaisia ajatuksia kouluttamisesta. Aiheena oli pennusta kisakoiraksi: lisäksi Oili kertoili paljon omista treeni- ja koulutusajatuksistaan yleisestikin.

Lauantaina kisaavia kouluttamassa olivat Jenni Ojala ja Virve Sormunen. Olimme Felixin kanssa aamupäivällä Jennin ryhmässä. Olin miettinyt useitakin aiheita. mutta lopulta koko puolituntisemme meni seuraamiseen liittyvissä asioissa. Tarkoitus on tehdä nyt paljon Felixin kanssa sen takaosan käytön harjoituksia. Seuraamiseen käännöksiin tuli uusia ajatuksia ja neuvoja ja niitä lähdemme nyt työstämään eteenpäin. Minun on myös kiinnitettävä omaan kävelyyn huomiota: vauhtia ja ryhtiä lisää, pois laahustelu! Felix tulee heti paremmin mukana, kun vauhtia on enemmän.


Kuva: Sanna Rautio
Iltapäivällä Virven kanssa aiheina oli hyppynouto ja metalliin tarttuminen. Ehdimme myös käydä läpi ohjattua noutoa, luoksetuloa ja tunnaria. Otan Felixin kanssa nyt harjoitteluun irti-käskyn niin, että sen tulee toimia missä vaan. Felixille on todella vaikeaa irroittaa noutokapulasta ilman perusasentoa. Sitä on vaikea palkata noudosta lennossa, kun se lähtee pallon perään noutokapula suussa ja sitten ihmettelee, miten saisi ne molemmat mahtumaan suuhun yhtä aikaa. Kotitreeniksi siis irroittaminen: naksun avulla uskon, että tämä etenee nopeasti.

Tänään aamupäivällä oli vielä vartti aikaa Jennin kanssa, jonka käytin paikallaoloihin. Haluaisin Felixille aktiivisemman otteen sekä paikallamakuuseen- että istumiseen. Siihen tulikin Jenniltä uusia ideoita, joita lähdemme työstämään. Paikalla ohjeita kuuntelemassa oli myös muita tehiksen jäseniä, jotka varmasti pitävät huolen siitä, että jatkossa saan muikkaria, jos olen treeneissä liian tylsä!

Pidin kovasti Jenni Ojalan koulutusideoista, toivottavasti tulee mahdollisuuksia vielä uudelleenkin päästä hänen koulutuksiinsa.

Leiri oli tosi hyvin järjestetty, oli huippukouluttajat ja mahtavaa tokohenkistä seuraa. Hirmu kiva ja paljon oivalluksia ja ideoita antava leiriviikonloppu siis. Nyt pieni lepotauko sekä Felixille että minulle ja sitten uudet treeni-ideat käytäntöön.

Kiitos vielä tätäkin kautta leirin järjestäneille (Merja, Tiina ja Mirjami), kouluttajille ja tietysti myös loistoseurasta kaikille leirille osallistuneille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti