keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Tehistreeneissä

Tänään oli toiset tehistreenit. Mirjami ja Tiina H. olivat suunnitelleet meille tosi hyödylliset ja kivat treenit. Meillä oli kolme eri pistettä ja pisteet tehtiin pareittain. Aina viisi minuuttia treenattiin parin siinä pisteen aiheista ideoimia tehtäviä ja sen jälkeen oli viisi minuuttia aikaa kommentteihin. Minä sain pariksi Mirjamin.

Ensimmäisellä pisteellä oli kehäänmenoharjoituksia. Felix piti kivasti kontaktia ja keskittyi yhdessä tekemiseen. Vaikeaa sille oli kaikki "ahtaat" paikat: oli vaikeaa mennä lähelle aitaa tai lähelle Mirjamia. Kuitenkin jo toisella yrityksellä nämäkin sujuivat paremmin. Ahtaat paikat kuitenkin treenilistalle. Puhuttiin myös sivulletulon tarjoamisesta, sitäkin pitää muistaa treenailla.

Toisella pisteellä oli noutokapuloita. Felixiä pannasta kiinni ja vieraan puukapulan heitto. Lähti lujaa, tuli lujaa, mutta vieraaseen kapulaan tarttumista arpoi. Tökkäsi ensin nenällä sitä ja vasta sitten nosti sen. Pari uusintaa, tarttui vähän paremmin. Vauhti joka toistolla hyvä, laukkasi molempiin suuntiin. Hetsauksesta tosin innostui vähän liikaa ja tuli haukkumista kapulan lentäessä.

Felixin tarttuminen metallikapulaan on ollut hidasta ja varovaista: se näkyi nytkin, kun vaihdettiin metalliin. Samalla lähti myös vauhti, selvästi näki, että kapulalle menemiseen ei ollut intoa ja sen kantaminen oli tosi ikävää Felixin mielestä. Sain Mirjamilta vinkin treenata metallia kiertämällä, täytyy kokeilla jos siitä olisi apua. Lisäksi harjoitellaan kapulan irrottamista käskystä Virven neuvojen mukaan, jotta saan vauhtipalkkauksen toimimaan kunnolla. Tänäänkään Felix ei voinut lentävästä pallopalkasta huolimatta irroittaa kapulasta, vaan menee kapula suussa pallon luokse ja sitten tökkii nenällä palloa, kun ei kapula ja pallo mahdu suuhun yhtä aikaa. Hassu!

Kolmannella pisteellä jääviä eri tavoin. Seisominen on Felixille kolmesta jättävästä se vaikein ja ei ole muutenkaan ihan niin kuulolla näiden vaihtojen kanssa, kun saisi olla. Pitää nyt olla tarkkana mistä palkkaa ja sitä kautta koira kuulolle paremmin. Selän takana käskystä tehtävät vaihdot oli myös haastavia. Sen sijaan kiertämisen kautta kiertämään lähettäessä ja kiertämisen jälkeen tehdyt seisomiset ja maahanmenot onnistuivat kivasti.

Lopuksi istuminen kippopalkalla ja makuu pallopalkalla. Etenkin istumisessa kiva asenne, mutta makuutkin paremmalla asenteella kuin aiemmin. Oma heittäytyminen jäi vielä vähän vajaaksi eli olin taas varsin tylsä varmasti Felixin mielestä. Kun otin vielä ihan lopuksi pari toistoa näitä yksin, sain sen fiiliksen ja asenteen jota hain. Kun itse heittäydyin paremmin, Felix oli tosi hereillä ja häntä heilui koko ajan.

Tosi hyvä fiilis jäi näistä treeneistä, kiitos treeniseuralle ja treenien suunnittelijoille!
Kuva: Charlotte Jaakola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti