sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kotimaan matkailua

Felixin toinen EVL-koe olikin vähän kauempana, Maalahdessa. Lähdimme jo perjantaina Seinäjoelle hotelliin yöpymään. Iltaa istuttiin ravintolassa, mutta aika ajoissa kuitenkin mentiin nukkumaan. Kaikki koirat oli reissussa mukana ja perinteisesti hotellireissuilla koirat saavat tulla sänkyyn nukkumaan, Kotonahan sänky on koirilta kielletty paikka. Koirillekin siis hotellireissut ovat ihan A-luokan reissuja :D

Aamulla herkullisen hotelliaamiaisen jälkeen koepaikalle. Halli oli kivituhkapohjainen, en ole tainnut Felixin kanssa sellaisessa treenata ihan Felixin pentuaikoja lukuunottamatta. Felixillä oli osunut luokan viimeinen suoritusvuoro. Paikallaolojen jälkeen kaikki yksilöliikkeet tehtiinkin sitten tällä kertaa putkeen ja järjestystä ei oltu sekoitettu vaan mentiin normijärkällä.
Hallissa odottelemassa.
Paikallaoloissa piiloon mentiin hallin ovesta ulos ja koirat jäivät kylkisuuntaan ovea kohti. Felix oli ihan viimeisenä siis rivissä eli kauimpana ovesta.

Istuminen 10 p: istui hyvin, vähän katseli ympärilleen.. Kun palattiin koirien luokse, jäi taas tuijottelemaan jotain toista ohjaajaa ja kun olin parin metrin päässä Felixistä, vasta huomasi minut. Ilahtui niin, että oli ihan hilkulla nousemassa ylös. Ei onneksi kuitenkaan noussut.

Makuu: 10 p: ensimmäisellä käskyllä alas ja samoin ylös. Meni aika alkuvaiheessa lonkka-asentoon. Hätkähti joitain vähän kovempiä ääniä, joita kuului seinän takaa. Häiriökävelyn aikana korjasi itsensä pois lonkka-asennosta. Häntä alkoi taas vimmatusti heilua, kun palasin piilosta näkyviin, nyt bongasi heti minut.

Paikallaolojen jälkeen laitoin Felixin odottelemaan autoon ja otin sieltä silloin, kun edellinen koirakko oli aloitusvuorossa. Tein virittelynä pallolla pari zetan pysähdystä, seuruuta ja metalliin tarttumisen.

Seuraaminen 5 p: seuraaminen tuntui tosi tahmealta ja ajattelin kokeessa, että saadaan siitä varmaan nolla. Nyt, kun katsoin seuraamisen videolta, ei se ollut onneksi ihan niin paha, kuin miltä se tuntui. Alku oli oikein hyvääkin, monet käännökset onnistuivat ja olivat tiiviitä, sivuaskeleet onnistuivat. Felix seuraa vaan niin takana, että minusta tuntuu, ettei se ole vieressä, vaikka olisikin. Seinien lähestymiset olivat tosi vaikeita ja niitä oli tässä kaaviossa paljon. Niissä tuli yksi iso virhe, jossa jäi eteeni seisomaan eikä tehnyt täyskäännöstä. Felix myös reagoi minun hermostumiseen ja hermostumisesta johtuvaan käskyjen kovenemiseen ja yhdessä liikkeelle lähdössä jäi paikoilleen istumaan, eikä lähtenyt mukaan. Huono kokonaisuus siis, mutta onneksi paikoittain oli hyviäkin kohtia.

Zeta 9 p: kehuin seuruun jälkeen ja sain Felixin siitä rentoutumaan. Zetan seuruu oli jo ihan eri näköistä, kaikkki pysähdykset hyvät. Seisomisesta ja istumisesta myös tosi hyvin mukaan seuraamaan, maasta vähän hitaammin.

Luoksetulo 8 p: niin tämä spanieli vaan ennakoi, eli stopissa pientä hidastamista jo ennen käskyä. Muuten hieno :)

Ruutu 10 p: hienosti merkille, hyvällä vauhdilla ruutuun, pelkäsin jo, ettei pysähdy. Pysähtyi, mutta taas ihan vasempaan reunaan. Tämä ruudun paikka meidän pitäisi jotenkin saada paremmaksi. Pysyi hyvin, ei haistellut (häntä heilui), lähti heti kutsusta sivulle vauhdilla. Loppuperusasento olisi saanut olla tiiviimpi. Mutta tähän olen tosi tyytyväinen.

Ohjattu nouto 8 p: jäi kiinni liikkuriin ja jouduin antamaan uuden merkki-käskyn. Minusta näytti, että olisi ollut menossa merkin ohi, joten annoin pysähtymiskäskyn, jäi vähän hassusti merkin eteen. Vauhdilla noutoon (merkkikin kaatui siinä mennessä), vähän ruma tarttuminen ja vauhdilla sivulle.

Hyppynouto 9 p: hyvä hyppy, vähän varovainen tarttuminen, mutta tällä kertaa oli varmasti ottamassa kapulaa. Ravilla takaisin hyvään perusasentoon.

Tunnistusnouto 10 p: tosi varma tunnari. Täysillä kapuloille, haisteli ja kun osui omalle, nappasi sen ja täysillä sivulle. Hieno!

Kauko-ohjaus 5 p: järjestys oli s-i-m-i-s-m. Seisominen hyvin, seuraavalla käskyllä sitten meinasi mennä maahan, josta sain korjaamaan istumaan. Maahan ok, istumaan ok, seisominen jäi tekemättä ja maahan ok. Minusta oli edennyt vähän, mutta alle 10 senttiä. Paremmin nyt, kuin edellisessä kokeessa, koska vain yksi vaihto jäi tekemättä. Selkeästi koetilanteessa jähmettyy helposti, mutta minusta ollaan menty kuitenkin eteenpäin tekniikassa.

Liikkeiden välit meni minusta vähän paremmin, kuin edellisessä kokeessa. Minusta Felix palkkaantuu tosi hyvin sosiaalisella palkalla ja se on kokeessa iso plussa. Minun vaan pitäisi muistaa pysyä virheistä huolimatta rauhallisena, koska jos minä hermostun, Felix lamaantuu helposti. Edelleen se jää liikkuriin helposti kiinni ja ottaa paljon häiriötä yksittäisistä kolahduksista. Varmasti myös minun jännittämiseni vaikuttaa sen suoriutumiseen.

Jännä juttu, että kokeen jälkeen tuntui, ettei meillä oikein mikään onnistunut. Mutta onnistuihan meillä, seuruu vaan ei onnistunut ja se luo heti jotenkin sen koko kokeen fiiliksen. Onneksi on videokamera!
Palkintopallilla, palkintopallo heti testissä.
Lopputulos pisteinä siis EVL 1, 265p. ja luokan toinen sija. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti