sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Tokokokeilemassa @ Pori

Tänään käytiin tokokokeilemassa Porissa. Tuomarina kokeessa oli Juha Kurtti. Halli oli lämmittämätön, mutta keinonurmipohjainen halli. Halliin pääsi sisään koiran kanssa jo ennen omaa suoritusta, joten oleskelimme siellä tottumassa ääniin ennen EVL-luokan alkua.

Paikalla istuminen 10 p: Felixin vierestä lähti vauhdilla belgianpaimenkoira heti, kun ohjaajat olivat päässeet piiloon. Felix pysyi silti hienosti paikallaan. Felix kyllä ilahtui kovasti, kun näki minut, joten oli tainnut vähän kuitenkin hätkähtää tilannetta.

Paikkamakuu 8 p: Muuten nätisti, mutta nousi sivulle viereisen ohjaajan käskystä, siitä pistemenetys. Näitä pitäisi treenata enemmän.

Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa.

Seuraaminen 9 p: tänään tuntui, että Felix oli kivasti mukana. Ei tullut missään vaiheessa oloa, että se ei ole vieressä. Käännöksetkin onnistuivat kivasti. Kontakti ei ollut kunnossa koko seuraamisen ajan, mutta hyvin piti oikean paikan.

Zeta 7 p: Porissa tämä liike ei ollutkaan zeta, vaan se oli nimeltään salama. Pysähdykset oikein (maahan, istu, seiso). Seuraaminen väljää. Lopussa sama virhe, kuin viimeksi, mutta pahempana: ei ottanut perusasentoa. Lopulta istui, mutta jostain syystä minun eteeni.

Luoksetulo 7p: Oli tulossa ihan läpi, oli jotenkin tosi korkeassa vireessä. Ehkäpä se seuruu siksi onnistuikin niin hyvin, mutta tässä siitä oli haittaa. Toisella stop-käskyllä seisoi. Maahanmeno ja loppuosa liikkeestä hyvin.

Ruutu 8 p: Lähti hyvin merkille. Ruutu-käskyllä lähti vauhdilla, näki ensin luoksetulon merkit, mutta sitten heti perään ruudun ja korjasi suunnan sinne, keskeltä sisään. Taas ihan vasempaan reunaan, tätä ruuduun paikkaa pitää nyt tehotreenailla. Oli todella lähellä, että olisi ollut nauhan yli. Sivulletulo taas oikealle puolelle vasemman sijaan, siitä pistemenetykset. Treeneissä tämä sivulletulo onnistuu, mutta kokeissa ei. Treenattava vaan sitkeästi, että saa tähänkin rutiinin.

Tauko. Vein Felixin autoon odottamaan. Otin autosta pois pari koirakkoa ennen meidän vuoroa, tehtiin vähän virittelynä kaukoja ja metalliin tarttumista.

Ohjattu nouto 0 p: Lähti hyvin merkille, vaikka katsoi liikkuria. Kun liikkuri käski lähettää merkiltä, en ollut itse hereillä. En katsonut, minne Felix katsoo vaan lähetin liian nopeasti noutamaan: ja Felix katsoi oikealle, kun vasen olisi pitänyt hakea. Jos olisin odottanut ihan murtosekunnin, että Felix olisi katsonut minua ja minne osoitan, sillä olisi ollut mahdollisuus onnistua: nyt se vaan totteli noutokäskyä. Sain sen pysähtymään, ohjattua merkille ja siitä uusi lähetys. Meni hienolla kaarella hakemaan oikean ja toi sen. Nollahan siitä tuli, koska käskyjä oli liikaa. Otan tämän nollan ihan omaan piikkiin. Mutta olen iloinen, että en suuttunut epäonnistumisesta, olin vain tyytyväinen, että sain ohjauksilla oikean kapulan minulle saakka. Felix ei lamaantunut, kun minä en suuttunut.

Metalli 9 p: Tässäkin tein virheen. En käynyt katsomassa kapuloita, sanoin vaan, että keskikoko. No sehän oli siis joku jättiläiskoko. Felix lähti hyvin noutamaan, katsoi sitä jättiläiskapulaa pari sekunttia "oletko tosissasi?". Mutta otti sen tämän parin sekunnin tuumaustauon jälkeen heti itse ja toi vauhdilla. Jatkossa AINA pieni kapula metallissa.

Tunnari 10 p: Tuomari kommentoi tähän, että todella hieno. Laukalla kapuloille, heti kun oman kohdalla, valitsi sen ja laukalla toi sivulle hyvän perusasentoon.

Kaukot 9 p: Mahtava fiilis näistä! Järjestys oli I-S-M-S-I-M. Toisessa seisomisessa jouduin antamaan toisen käskyn ja pelkäsin, että nyt tulee taas jumi. Nousi kuitenkin toisella ylös.  Ei edennyt, ei ennakoinut! Ihmeellistä, että kokeeseen sattui näissä onnistuminen, kun nämä kuitenkin on vielä meillä tosi kesken.

Tulos oli siis EVL 2, 247 p. Jäi tosi hyvä fiilis, vaikka se ykkönen jäi saavuttamatta. Meillä oli kivaa yhdessä kehässä ja virheistä huolimatta pystyimme molemmat aina jatkamaan taas sillä hyvällä fiiliksellä eteenpäin seuraavaan liikkeeseen. Pari kokeen katsojaa tuli vielä minulle erikseen sanomaan, että Felixiä oli niin kiva katsoa kehässä, kun sen häntä heilui vimmatusti koko ajan. Sillä oli siis selvästi hyvä fiilis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti