sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tehisleirillä

Tänä viikonloppuna meillä oli Felixin kanssa ohjelmassa tehiksen syysleiri Tuorlassa. Kouluttamassa leirillä oli Leena Välimäki. Leenan opissa en olekaan aikaisemin Felixin kanssa käynyt. Leiripaikkana meillä oli Tuorlan majatalo.

Aamupäivällä haastajatehiksen ollessa Lentsun opissa, treenasimme Caritan kanssa omat aamutreenit. Felixin kanssa tehtiin ohjattua, palkkasin taas aluksi merkistä. Kivasti onnistui. Tunnari, oikea sieltä löytyi. Metallinoutoa, ei meinannut löytää kapulaa ja siitähän minä taas hermostuin. Onneksi Carita oli paikalla ja huomautti, että koiran vika ei ole, jos se ei näe. Carita oli ihan oikeassa, olin epäreilu Felixiä kohtaan. Pari toistoa niin, että Carita näytti kapulan ja Felix toi sen nätisti. Onneksi on päteviä treenikavereita, jotka avaavat myös suunsa, kun sitä tarvitaan. Tehtiin zeta liikkuroituna, teki oikeat vaihdot. Istumisessa joudun vielä auttamaan.

Lauantaina meillä oli 20 minuuttia omaa aikaa kouluttajalta. Otin aiheeksi kaukot ja ruudun. Felixillä ei vieläkään ole kaukoissa hyvä tekniikka ja heti, kun otan välimatkaa, se etenee. Lentsulta sain neuvoksi seisomisessa maahanmenossa laittaa namin Felixin jalkojen väliin ennen maahanmenokäskyä. Felix oli aluksi ihan kysymysmerkkinä, mutta tällä tavalla saatiin teknisesti hyviä suorituksia pidemmältäkin matkalta. Toivottavasti tämä lopulta alkaa toimimaan myös ilman namiapua. Seisomasta istumaan vaihto oli niin hukassa Lentsun mielestä (ja niinhän se onkin), että ohjeeksi tuli opettaa takajalkatargetilla vaihto nyt kuntoon ja ihan uudella käskyllä. Siinä on varmasti työtä, mutta täytyy vaan kääriä hihat ja alkaa hommiin. Felix on myös kaukoissa ollut aika jähmeä, varmaan osittain epävarmuudesta johtuen. Siihen saatiin neuvoksi tehdä kauempaa vaihtoja niin, että avustaja antaa hetipalkan, kun Felix tekee vaihdon. Toimi tosi kivasti, kun kokeiltiin tätä muutaman kerran.
Kuunnellaan molemmat tarkkana Lentsun ohjeita.
Takajalkatargettia aloin vähän kokeilemaan jo oman vuoroni jälkeen. Caritan neuvoilla aloin jo pikkuisen saada Felixiä ymmärtämään, mihin ne jalat pitäisi asetella. Carita oli sitä mieltä, että todennäköisesti aika nopeasti Felix oppii tämän, toivotaan niin!

Ruudussa Felix menee usein aika reunaan. Tällä kertaa meni kuitenkin hyvin oikeaan paikkaan. Tosin sitten selvisikin, että se johtui siitä, että ruudussa oli Caritalta jäänyt target. Targetilla tehdäänkin ruutua nyt jonkun aikaa, jotta paikka alkaa tulla varmemmaksi.

Lopuksi oli vielä Lentsun ideoimaa treeniä. Tehtiin noutoa ihmishäiriöillä. Felix nauratti yleisöä, kun se ensimmäisellä noutovuorolla lähti hakemaan kapulan kivasti ja toikin sen tosi tomerasti, mutta ei minulle vaan Lentsulle :D Hassu spanieli. Toisella kerralla autoin sitä vähän ja nyt kapula tuli minulle, kuten seuraavallakin toistolla. Pieni spanieli joutui kyllä tässä kovasti miettimään ja tekemään töitä, että onnistui. Kauheasti ihmisiä ympärillä ja sieltä piti löytää se oma ihminen :D

Sunnuntaina halusin kokeilla koemaisia treenejä. Halusin nähdä, miten Felix toimii, kun on raskas (edellinen) päivä takana ja kun ollaan nukuttu vieraassa paikassa. Valitsin viisi liikettä: metallinouto, luoksetulo, zeta, ruutu ja tunnari. Sanna liikkuroi. Kehääntulo oli ihan surkea. Felix ei todellakaan ymmärtänyt (kun en siis osannut sille sitä tarpeeksi hyvin kertoa), että siirryimme kehään ja se oli ihan pihalla, kun noutoliike alkoi. Sain Lentsulta kotiläksyksi harjoitella kehääntulot kuntoon ja tehtiinkin koemaisen treenin jälkeen muutamia harjoituksia, jotka menivät sitten paremmin. Meidän pitää harjoitella meille sopiva kehäänmeno, että se on Felixille selkeä ja että se on oikeassa vireessä ja oikealla asenteella heti ensimmäisen liikkeen alkaessa.

Video koemaisista

Felix kyllä suoritti kaikki liikkeet, mutta kyllä siitä näki, että se oli väsynyt ja vauhti ja tarkkuus puuttui. Silti ei voi olla koiraan muuta kuin tyytyväinen: se teki kaiken, mitä siltä pyysin väsymyksestä huolimatta. Lentsulta sain paljon palautetta omasta suorituksestani. Siinä oli paljon parennettavaa ja tein ihan selkeitä virheitä, joista olisi aiheutunut oikeissa kokeissa pistemenetyksiä. Tosi paljon minua kyllä jostain syystä tällä kertaa jännitti, ihan kuin olisi oikeissa kokeissa ollut.

Koemaisten jälkeen lähdettiin vielä metsälenkille ja Felix luonnollisesti löysi metsästä haisevan lammikon ja meni sinne uimaan. En välttämättä olisi halunnut ryhtyä spanielipyykille leirillä, mutta eihän siinä muu auttanut. Eniten harmitti se, että sillä taas hävisi ihan täysin korvat, kun se näki vettä.

Felixin pulahdusta lukuunottamatta oli kyllä ihan superhauska leiri kaikin puolin! Leirillä saatiin paljon hyödyllistä oppia omalla vuorolla ja lisäksi muiden vuoroja kuunnellessa. Oli tosi kivaa seuraa ja Tuorlassa oli hyvät puitteet. Sääkin meitä suosi. Iso kiitos kaikille leiriseuralaisille :) Erityiskiitos Caritalle ja Hurjalle treeni- ja lenkkeilyseurasta. Felix sai Hurjasta uuden leikkiystävän. Hurja on kyllä todellakin hurjan kiltti ja leikki niin nätisti pienemmän kaverin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti