lauantai 26. lokakuuta 2013

Niin me astuttiin uuden kynnyksen yli

Yksi kynnys on nyt ylitetty ja Felix (ja minä) osallistuimme ihka ensimmäiseen EVL-kokeeseen. Pääsimme kokeeseen Lempäälään, eli halli ei ollut meille tuttu. Tuomarina toimi Juha Kurtti, hänkään ei ollut minulle aikaisemmista kokeista tuttu.

Lähdettiin koepaikalle ajoissa, ettei tarvitse ehtimistä ainakaan, kaiken muun jännittämisen lisäksi, jännittää. Halli oli mattopohjainen ja sinne onneksi pääsi sisään koiran kanssa vuoroa odottamaan, että ennen paikalloloja koira sai tuntumaa halliin. Otinkin Felixin halliin mukaan odottelemaan.

Paikallaistuminen 10 p: läähätti aluksi istumisessa tosi voimakkaasti, ehkä jännitystä? Ei teputtelua, istui hyvin paikallaan. Kun olin noin metrin päässä palaamassa, tuli kuitenkin pientä tassujen nostoa ja hännän heilutusta.

Paikallamakuu 10 p: ensimmäisellä käskyllä alas. Kun lähdin pois, laittoi heti pään maahan omatoimisesti. Pää nousi ylös, kun liikkuri aloitti häiriökävelyt, piti päätä noin reilun minuutin ylhäällä. Sitten laski taas pään maahan ja piti pään maassa siihen saakka, kunnes olin palannut noin metrin päähän. Ensimmäisellä käskyllä ylös. Pitänee pohtia, pitäisikö ihan opettaa tuo pään maassa pitäminen nyt kuntoon, kun sitä näin kokeessa itsekin tarjosi.

Yksilöliikkeet kahdessa osassa.

Seuraaminen 9 p: tuntui kyllä pahemmalta, kuin miltä näytti, mutta en ole itse tyytyväinen. Paikka liian usein liian kaukana, käännökset ja etenkin täyskäännös erkanee ihan hurjasti välillä. Tällä kertaa myös pomppi peruuttamisessa. Otti kovasti häiriötä liikkurista ja kontakti putoili. Paljon on tekemistä vielä seuraamisen kanssa!

Luoksetulo 9,5 p: odotti nätisti, tuli hyvällä vauhdilla kaikki pätkät. Pikkasen hidasti vauhtia ennen stoppia, mutta odotti silti käskyä, ennen kuin pysähtyi. Ja teki seisomisen ja maahanmenon, eikä arponut mukaan istumista, niin kuin on tehnyt treeneissä. Tähän olin tyytyväinen :)

Hyppynouto 9,5 p: huomasin videolta, että alkuperusasento on vähän vino. Hyvä hyppy, mutta kapulaan taas huono tarttuminen, luulin jo, että Felix jättää kapulan ja palaa ilman. Otti kuitenkin ja hyvällä vauhdilla takaisin ja nätti perusasento.

Ruutu 7 p: liikkeen alussa otti taas paljon häiriötä liikkurista. Lähti merkille, minä annoin pysähtymiskäskyn liian myöhään ja meni tutkimaan maassa merkkeinä olevia teippejä. Oli kuitenkin juuri ja juuri kehän sisäpuolella, mutta istahti (tätä ei ole tehnyt pitkään aikaan). Ruutuun vauhdilla, taas sinne vasempaan reunaan, mutta ruudun sisällä kuitenkin. Maahan meni käskystä. Häntä heilui vimmatusti ja lisäksi haisteli maata, kun lähestyin. Lähti sivulle käskystä, mutta tuli oikealle puolelle.

Video

Tauko

Tunnari 10 p: taas otti häiriötä liikkurista, mutta lähti käskystä kapuloille. Heti, kun haistoi oman, otti sen suuhun ja palautti. Tuomari kommentoi erikseen, että hieno ja varma tunnari. Tämä tuomari siis piti siitä, ettei tarkastanut varmuuden vuoksi kaikkia kapuloita, vaan luotti itseensä ja otti heti sen oman sen luokse päästyään. Tunnari on hyvin onnistunut treeneissä, ihanaa, että onnistui myös kokeessa!

Kaukot 0 p: taas liikkurissa alussa kiinni, meni vasta toisesta käskystä maahan jätettäessä. Teki sen jälkeen hienosti istumiset ja maahanmenot, mutta ihan oli unohtunut, mitä tarkoittaa "ylös" käsky. Ei noussut siis kumpaakaan seisomista. Olin odottanut nollaa, mutta etenemisen vuoksi, en jumittamisen vuoksi. Uskon, että tämä jumittaminen johtui ainakin osittain sekä minun että koiran koejännityksestä.

Zeta 7 p: väljää seuraamista ja jätöistä taas mukaan lähdöt vaan hitaita. Ei oikein keskittynyt. Kaksi ekaa pysähdystä oikein (seiso, istu), mutta viimeisenä teki istumisen maahanmenon sijasta. Tässä liikkeessä meillä on tosi paljon vielä töitä jokaisessa palasessa.

Ohjattu nouto 10 p: vauhdilla merkille, hyvä stoppi, vauhdilla oikealle (eli vasemmalle) kapulalle, hieman hidas tarttuminen, vauhdilla sivulle hyvään perusasentoon. Olin ruudun merkkimokan jälkeen huolissani, mutta ihan turhaan. Tosi kiva päästä lopettamaan koe näin hienoon onnistumiseen, josta jäi aidosti hyvä mieli!

Video

Jatkossa pitää vielä liikkeiden väleissä olla paremmin tarkkana, että Felix on aina mukana. Se kyllä mielestäni vastasi hyvin kehuihin ja sosiaaliseen palkkaan, mutta sitten minä vain lähdin siirtymään seuraavaan suorituspaikkaan ja Felix ei aina meinannut ehtiä mukaan.

Felix myös otti huomattavasti enemmän häiriötä liikkurista, kuin mitä osasin odottaa, mutta eihän sillä toki ole kovin paljon kisakokemustakaan vielä. Tätä pitää kuitenkin päästä treenailemaan, vieraampien liikkuroiden kanssa. Kokonaisuudessaan jäi hyvä fiilis, meillä oli kivaa yhdessä kehässä, Felixillä ei motivaatio laskenut pallo/namipalkan puuttumisen johdosta, mielestäni virheet johtuivat enemmän vielä kesken olevista liikkeistä ja häiriöihin/jännittämiseen reagoimisesta.

Tästä on hyvä jatkaa meidän tavoitteiden tavoittelemista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti