keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Mitä, ei kuulu??

Tehistreenit hallissa. Ihan hirmuinen meteli muilla kentillä! Oli vaikeaa kuulla treenikaverin kommentteja tai liikkurointia, kun desibelit hallissa oli niin kovat. Toivottavasti ei ihan joka kerta ole sama juttu. Agility näyttää olevan tosi äänekästä hommaa.

Meillä oli eka treenivuoro, Sanna ja Mirjami avusti ja kommentoi. Ensin seuraamista. Muutamia hyviä toistoja, mutta edelleen usean kerran sai lähteä siirtymään oikealle, kun Felix lähti erkanemaan. Pitää olla tarkkana tässä itse, etten lähde liian vauhdilla siirtymään, jolloin koira ei ehdi korjata, vaikka yrittäisi. Taas myös todettiin, että pallo palkkana oli toimiva, se sai heti Felixin innostumaan paremmin. Täyskäännöksiä. Silloin onnistui hyvin, kun askelsin itse kunnolla. Tosi tiiviitä ja hienoja käännöksiä! Ihan joka kerta ei Felix tsempannut vaan teki liian suurta kaarta, josta treenikaverit sitä huomauttivat, kun mun ajoitus oli ihan hukassa. Niissä kyllä useimmiten oli se mun kummallinen kävely syynä, kun käännös ei onnistunut. Pitää vaan kuivaharjoitella lisää. Lisäksi Mirjami muistutti, että jos Felix ei tule hyvin, voisin ottaa vielä sen sivuaskeleen käännöksessä, jolloin koira joutuu tekemään vielä enemmän töitä.

Ohjattua noutoa. Ensin suorapallopalkalla muutamia merkkejä ja sitten koko liike. Hirmu hyvin! Tuntuu, että tämä alkaa meillä mennä nyt oikeaan suuntaan. Nyt pitää vaan alkaa satunnaistamaan suorapalkkausta.

Luoksetulo liikkuroituna. Ensin palkkasin stopista, tosi hyvä stoppi! Annoin kyllä käskyn lisäksi vartaloapua. Toisella kerralla myös mielestäni hyvä stoppi (vaikka hallissa ei meinannut kuulla mitään), uudestaan kivaan vauhtiin ja hyvä maahanmeno, josta palkka. Olin ajatellut ottaa vielä yhden läpijuoksun, mutta juteltiin Sannan kanssa asiasta ja päätin, ettei oteta. Kaksi ensimmäistä treeniä oli mennyt tosi hyvin, stopit onnistui, ei nähty mitään lisäarvoa siinä, että vielä juoksuttaisin Felixin läpi.

Kaukoja istu-seiso, Sanna takapalkkaamassa ja rimakin apuna. Häsläämistä! Nakkipalkka oli ihan liian hyvää. Toisaalta Sanna kommentoi, että jos tuossa vireessä pystyy tekemään sitten kunnollisia vaihtoja, niin pitäisi pystyä korkeammassa vireessä tekemään myös kokeessa. Totta! Saatiin muutamia oikeanlaisia vaihtoja.

Muiden auttamisen jälkeen otin vielä täyskäännöksiä itsekseni.

Lopuksi paikallaolot. Ensin istuminen: jätin Felixille namin nenälle. Kun palasin, Felix oli vähän jännittyneen oloinen. Nami oli pudonnut, mutta ei se ollut sitä syönyt. Pätevä pieni koira. Palkkasin reilusti. Makuussa tuli taas haistelua, ärsyttävää! Huomautin siitä ja paransi loppua kohden, mutta otti myös lonkka-asennon jossain vaiheessa. Tein sitten vielä ihan lopuksi muutamia makuun jättöjä peilin avulla. Pääsin pari kertaa huomauttamaan, sitten oli tosi hyvin ja palkkasin pallolla lennosta.

Tosi paljon enemmän ehdittiin, kun olin odottanut. Kivat ja tehokkaat treenit ja hyviä kommentteja treenikavereilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti