keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Huippisten häiriötreeneissä

Huippistehiksen treenit oli tällä kertaa suunnilleet Carita ja Sanna & teemana oli häiriöt.

Ensimmäisenä tehtiin luoksetulo häiriökujassa. Tässä Felix oli niin pätevänä! Kaikkien häiriöiden läpi se vain juoksi suoraan minun luokseni. Pätevä pikkumusta. Toisena treeninä tässä vielä jättötreeni, jossa koiraa häirittiin siinä jättöpaikalla. Felixin häntä vispasi tuhatta ja sataa, mutta siinä se pysyi, eikä lähtenyt kuitenkaan houkutuksiin. Vapautus takapalkalle ei onnistunut oikein kunnolla sitten, kun hallin metelissä Felix ei kuullut vapautusta.

Seuraavaksi oli merkki ihmishäiriöillä. Felix meni ensin Sanna "merkille", ennen kuin se oikea merkki löytyi. Ruutu ihmishäiriöllä onnistui paremmin, ruutu onkin Felixille varmempi muutenkin, kuin merkki.

Seuraamista niin, että muut yrittivät käskyttää koiraa tekemään kaikkea muuta, kuin seuraamista. Felix oli tässä taas aika pätevänä, ei juurikaan mennyt muiden käskyihin, vaikka selkeästi välillä oli tosi vaikeaa seurata näissä häiriöissä. Kerran olisi halunnut lähteä kyllä mielellään Sannan kutsusta ruutuun, mutta korjasi sitten nopeasti takaisin minun seurakseni.

Sitten tuli tosivaikea tehtävä Felixille: asennossa pysyminen häiriökäskyistä huolimatta. Felix meni istumasta ihan koko ajan muiden käskemiin asentoihin. Tässä alkoi minullakin lämpötila nousta, kun ei meinannut onnistua millään. Olisi pitänyt varmaan keskeyttää harjoitus, kun Felix näytti jo vähän ahdistuneelta, kun se huomasi minun olevan tyytymätön. Pari onnistunutta tilannetta saatiin. Makuussa sen olikin jo vähän helpompi pysyä, mutta kyllä siinäkin tuli reagointia vääriin käskyttäjiin ja olisi mielellään lähtenyt muiden namihoukutuksiin mukaan.

Noutohäiriö onnistui onneksi paremmin: oma kapula palautui muiden heittämistä häiriöleluista ja kapuloista huolimatta. Pystyi myös hakemaan ihmishäiriön jaloista kapulan ja tuomaan sen minulle.

Paikallaolo häiriössä: häiriönä yksi koira teki ruutua ja toinen noutoa makaavan koiran sivustoilla. Tämä meni hyvin. Sitten vielä makuun käskytys heiluvalla liikkurilla, tässä taisi Felix olla ihan hyvin kuulolla. Sitten vielä makuu niin, että liikkuri laahusteli kummallisesti koirien välissä. Felix kesti kaiken muun hyvin, mutta kun liikkuri teki kuperkeikan, Felix väisti. Uudellakin yrityksellä väisti. Täytyy varmaan harjoitella tällaisia liikkuvia häiriöitä lähellä enemmän, jotta saadaan tähänkin varmuutta.

Lopuksi vielä istuminen, jossa koirien takaa huudettiin maahan-käsky. Felix pysyi istumassa. Tosin sillä maahanmenokäsky onkin deck.

Saatiin onnistumisia, mutta paljon oli haastavaa ja vaikeaa harjoitusta. Täytyy vielä itse varmasti miettiä paremmin, millaista ja minkätasoista häiriöharkkaa Felixin kanssa tekee, ettei tulisi epävarmuutta liikkeisiin häiriötreenaamisen kautta. Esimerkiksi makuussa haluaisin, että sillä on aina kuitenkin turvallinen olo.

Paljon ehdittiin treenata., loppuun vielä pikkuinen omatreeni seuruuta ja seuruun käännöksiä ja pallopalkka. Felix kyllä vaikutti mielestäni ihan vapautuneelta treenin lopuksi.
Kuva tehisleiriltä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti