keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Lyhyet ja vähän pidemmät treenit

Maanantaina jatkui Pian kurssi. Tällä kertaa aiheena oli pitkä seuruu ja ruutu koemaisesti. Meillä seuruu on tällä hetkellä hajalla, joten en odottanut hyvää suoritusta. Eikä sitä tullutkaan. Alku seuruu meni hyvin, hyvällä asenteella. Mutta mitä kauemmin seuruu kesti, sitä huonompaa seuraaminen oli. Käännökset leveni ja koko seuruu leveni ja kontakti putosi.

Olin jättänyt ihan poikkeuksellisesti Felixin nähden namit kehän ulkopuolelle ja se kostautui. Kun lähetin Felixin merkille, meni sinne ja sitten suoraan kehästä ulos nameille! Eihän se karkaa kehästä! No eipä. Pikkasen liian hyvät uudet namit, meille ei kyllä reppupalkka sopisi :D Koira takaisin, uudelleen merkille. Ruudusta meni vielä yli ja istumaan, ohjatessa lähti minua kohti liikaa, mutta sain lähetettyä ruutuun. Sivulle tulo taas huono.

Ei siis mikään mieltäylentävä kokonaisuus, mutta en suuttunut, koiralle. Harmi, että kurssilla kun halliaika on niin kortilla, ei voinut mitään korjausliikettä tehdä perään.

Tänään keskiviikkona sitten aikaa treenata olikin runsain mitoin: meitä oli vain kaksi paikalla tehistreeneissä, kun muita oli itse kipeänä tai heidän koiria tällä hetkellä jylläävän kennelyskän vuoksi vielä treenitauolla..

Teimme vähän vuorotellen treeniä, ettei kummankaan koiran tarvinnut odotella pitkiä aikoja. Meillä oli ensimmäisenä treeniaiheena seuraaminen ja sen tiiviys. Tiina naksutteli, kun seuraaminen oli hyvää ja minun oli tarkoitus mennä alta pois, jos seuraaminen on väljää. Alta poismeneminen ei tuntunut tällä kertaa toimivan oikein hyvin, Felix vaan lonni perässä, se ei ruvennut tsemppaamaan. Kokeiltiin sitten huomauttamista huonosta seuraamisesta, tuntui, että se toimi nyt paremmin. Juteltiin myös pallon kainalossa pitämisestä, mutta siinä minusta tuntuu, että Felix erkanee enemmän. Sain neuvoja, miten voisin tätä kokeilla ja pitää testata toimivuutta.

Toisessa setissä teimme paikallapysymistä niin, että Tiina yritti houkutella Felixiä pois paikaltaan. Hyvin Felix tsemppasi tässä! Ei lähtenyt kertaakaan, pari huomautusta katseen harhailusta. Tehtiin myös samaa Felix perusasennossa. Hyvin tässäkin, vaikeinta taisi olla houkuttelevien namien haju. Näitä pitäisi muistaa tehdä, se edistäisi myös seuraamisen kontaktia. Puhuttiin myös kotona tehtävästä perusasentotreenistä.

Vielä ohjattua, jossa Felix on ollut epävarma. Nyt ei ollut epävarmuutta nähtävissä, ihanaa. Koko ajan liikkuroituna. Ensin merkille, siitä palkka. Sitten vein merkille ja lähetys, haki hyvin. Kolmannella koko alku liikkeenä ja kehu, kun tarttui oikeaan kapulaan. Hyvin tämäkin. Alkaisikohan varmuus tähän pikku hiljaa palata.

Harmi, ettei muut päässeet paikalle treenaamaan, mutta meillä oli nyt sitten ruhtinaallisesti aikaa tehdä paljon ja saada kommentteja tekemisestä, sekä jutella muutenkin treenaamisesta. Iso kiitos Tiinalle treeniseurasta, juttelusta ja kaikista treeni-ideoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti