perjantai 3. tammikuuta 2014

Vuosi vaihtui – tavoitteet vuodelle 2014

Vuoden vaihtuessa on hyvä hetki katsoa vähän takapeiliin, vuoden 2013 tapahtumiin, sekä suunnitella ja asettaa alkaneen vuoden 2014 tavoitteet.

Terveys:

2013: Felix on pysynyt terveenä. Tokosta tulee jonkin verran toispuoleista jumitusta, joten Felix käy säännöllisesti hierojalla. Talvella kävimme koirauimalassa ja kesällä uitiin paljon muuten. Tarkoitus oli aloittaa juoksuharrastus yhdessä ja niin tehtiin, mutta aika nopeasti taas kuihtui kasaan ja juokseminen jäi.

2014: toivottavasti Felix (ja minä) pysyy terveenä ja voimme jatkaa harrastamista. Oma tavoitteeni on muistaa Felixin verryttelyt ennen treenejä ja jäähdyttelyt treenien jälkeen, olen ollut niissä ihan liian laiska. Pyrin myös tekemään enemmän treenien jälkeisiä venyttelyjä Felixille, jotta sen niska ja selkä pysyisivät paremmassa kunnossa. Säännöllistä uimassa käymistä jatketaan. Tavoitteena on keväällä alkaa kasvattamaan kestävyyttä mejä-kautta kohden molemmille ja aloittaa pyöräily- ja/tai juoksulenkit.
No ehkä ihan pikkasen kävin uimassa. Voisin mennä takaisin, yhtään ei ole kylmä.
Toko:

2013: tavoitteena meillä oli saada keväällä ykköstulos voittajaluokasta sekä syksyllä osallistua EVL-luokkaan sekä saada sieltä tulos. Voittajaluokan ykkönen tuli toisesta voittajaluokan kokeesta maaliskuussa Porvoossa. Lokakuussa osallistuimme, molemmat ensimmäistä kertaa, EVL-luokkaan ja kotiintuomisina sieltä kakkostulos. Seuraavasta kokeessa Felix ylitti odotukset ja saimme ensimmäisen ykköstuloksen. Tavoitteet tokossa siis toteutuivat ja ylittyivätkin!

Tokocockerikisassa sijoitumme kovassa kilpailussa kolmanneksi: samoilla pisteillä, kuin toiseksi tullut koirakko. Onnea Sabi & Luci voitosta ja Aija & Touko toisesta sijasta!

2014: TVA on meidän tulostavoite tälle vuodelle. Liikekohtaisia tavoitteita on useampia, mutta erityisesti haluaisin saada seuraamisen ja kaukot parempaan kuntoon. Tavoitteena on myös löytää omat kisarutiinit ja hyvä kisafiilis sekä muutenkin hioa meidän yhteistyötä parempaan kuntoon. Etukäteen teinkin oman uuden vuoden lupauksen liittyen tokon treenaamiseen: en suutu Felixille treeneissä, kuppi ei saa mennä enää nurin. 

Tehisleirillä lokakuussa 2013.
Mejä:

2013: tavoitteena oli saada avoimesta luokasta kaksi ykköstulosta, jotta seuraavana vuonna on oikeus osallistua voittajaluokkaan. Saimmekin avoimen luokan ykköstulokset kasaan, mutta se kyllä vei useamman kokeen verran, kuin olisin toivonut. Viikonloput metsässä ovat kivoja, mutta silti niin rankkoja, joten vähempikin metsässä tarpominen olisi minulle riittänyt!

2014: koska viime vuosi oli hieman rämpimistä tämän lajin kanssa ja tiedän myös, etten jaksa kovin monena viikonloppuna metsään syöksyä/kokeisiin mahtuminen ei ole koskaan varmaa, tavoitteena on saada voittajaluokasta yksi ykköstulos. Tavoitteena on myös kasvattaa jälkivarmuutta ja jaksaa tehdä useita harjoitusjälkiä. Felix kyllä jäljestää mielellään ja pääosin jälkitarkastikin, mutta se on kovin riistaviettinen ja valitsee mieluiten tuoreen jälkeen, kuin verijäljen.

Metsä on Felixin kakkossuosikkipaikka, Ykköseksi menee kaikki paikat, joissa voi uida.
Näyttelyt:

2013: missikisojen tai oikeastaan misterkisojen saavutustoiveena enemmänkin kuin tavoitteena, meillä oli FI MVA. Tämä tavoite ylittyi huimasti, kun Felixistä tuli vuonna 2013 FI MVA:n lisäksi Viron, Latvian ja Liettuan sekä sitä myötä myös Baltian muotovalio. Hauskoja näyttelyreissuja siis tehtiin hyvässä seurassa, kiitos kaikille reissukavereille!

2014: tulemme osallistumaan fiiliksen mukaan Suomessa muutamaan näyttelyyn sekä reissaamaan muutaman kerran jossain rajojen ulkopuolella. Tulostavoitteiden asettaminen näihin misterkisoihin on aika vaikeaa, kauneus kun on aina lopulta katsojan silmässä. Toivoisin kuitenkin, että meillä on kehässä kivaa ja minä oppisin esittämään Felixiä paremmin ja jännittämään vähemmän. Jännitys kun tarttuu suoraan Felixiin ja vaikuttaa sen esiintymiseen kehässä.


Akaan näyttely 2013

Kaikkia näitä lajikohtaisia tulostavoitteita vielä paljon tärkeämpänä tavoitteena on tehdä hauskoja ja meitä molempia motivoivia treenejä kaikissa lajeissa, muistaa ottaa tavoitteista huolimatta rennosti ja pitää hauskaa yhdessä!

Vuosi 2013 oli meille hieno vuosi: kaikki tavoitteet saavutettiin! Iso kiitos kaikille treenikavereille ja meitä kouluttaneille!

Piparihaaste 2013


Iloa ja menestystä kaikille vuodelle 2014 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti