sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Perjantaina yksityiskenttä ja sunnuntaina Janakkalassa kisatreenit

Perjantaina oli kouluttajien treenivuoro. Yllättäen meitä oli paikalla vain kaksi ja koska kenttiäkin on kaksi, päätimme jakaa kentät. Harvinaista herkkua siis, oma kenttä käytössä!

Ensin seuraamista ja huomio tiiviydessä ja kontaktissa. Kyllä se kentän peili on kätevä! Sitten merkkiä ja ruudun paikkaa uudella alustalla. Ruudun loppuosaa vaikealla kulmalla, mutta kaikki toistot onnistuiva. Vielä loppuun zetan kulmia ja mukaanottoja naksutellen. Tarkoitus oli ottaa myös pää maassa - treeniä, mutta Felixillä oli jo vauhdikkaista treeneistä kova hiki, joten jätin tekemättä. Jatkossa pitää muistaa ottaa sitä heti aluksi. Hyvät, tehokkaat treenit!

Sunnuntaina lähdimme tehisporukalla Janakkalasta varattuun halliin kisatreenimään. Muutin lennosta paikalla treenisuunnitelmaa ja päätin käyttää oman puoli tuntisen niin, että ensimmäinen vartti koko EVL läpi (seuruu avo) ja toisessa sitten korjaussarja. Tehtiin Markon suunnittelemassa liikejärjestyksessä.

Ensin ruutu, hyvin merkille ja hyvällä vauhdilla ruutuun. Ruudussa haistelua ja maahanmenokäskystä meni istumaan. Tarvittiin pari käskyä maahanmenoon. Mutta sivulletulo hurjan hieno!

Zetassa seuruu oli osittain oikein kivan näköistä! Oikealle käännös huono, menin itse taas liian lähelle merkkiä. Vasen parempi. Maahanmeno seisomisena, seisominen ja istuminen kivat. Istumisesta ei meinannut lähteä mukaan ja kääntyi siinä jo hassuun asentoon, kun menin taakse. Teki kuitenkin loppuperuasennon, joka on ollut niin hankala.

Hypyssä lähti hyvin, taas hidas tarttuminen, nosti laukkaan palautuksessa, jostain syystä nyt tässä vähän hidas perusasento. Otti kuitenkin kapulan, eikä jättänyt sitä esteen taakse.

Luoksetulossa jäi ensin hyvin, mutta haisteli hieman lattiaa, kun olin vähän kauempana. Seisomisen valui hieman ja maahanamenoon tarvittiin nyt kaksi käskyä, kun meinasi tulla sen läpi. Kiva, uusia ongelmia tähän liikkeeseen, aikaisemminhan meillä on ollut ongelmana se ennakoiminen.

Liikkeen väleissä oli ihan hyvin mukana, paitsi ruudulta siirtyminen zetaan, jossa meinasi rynnätä kehästä, ilmeisesti palkkaamaan itseään oman häkin luokse.

Tässä välissä pieni tauko. Seurautin ulos kehästä. Mietin, että palkkaanko ollenkaan, mutta palkkasin pienellä rapsuttelulla ja parilla namilla. Sitten takaisin kehään.

Kiva kehäänmeno. Kaukokäskyt, eteni lähes kaikissa vaihdoissa. Ensimmäisessä pahin eteneminen: odotti seiso käskyä ja kun tulikin istu, istui eteenpäin. Puoli koiranmittaa oli suurin piirtein edennyt ja tehtiin nämä vain viiden metrin päästä. Saadaanko näitä ikinä kuntoon. Kotona sujuu, kentällä ei.

Tunnari seuraavaksi. Lujaa tunnareille, mutta ei niin, että olisi hajoittanut kasaa. Kun oma löytyi, otti sen varmasti ja toi. Tämä meni hyvin.

Seuraamisessa etenkin täyskäännös tosi isolla kaarella ja erkani välillä. Viimeisessä täyskäännöksessä tuli seinä lähelle ja siinä ei pystynyt suorittamaan, vaan jäi taakse, josta pyysin sivulle. Kuitenkin nyt hirmu kiva kontakti seuruun ajan.

Palkkasin liikkeiden välissä aika hillitysti. Felix oli ehkä siitäkin vähän hämmentynyt ja ohjatussa lähti merkille tosi varovasti. Meni kuitenkin ilman lisäkäskyä perille saakka. Kehuin siitä. Lähti iloisesta hakemaan ja toi laukalla oikean kapulan. Kiva, että viimeinen liike onnistui ja pääsin palkkaamaan hyvin!

Vielä jäi ensimmäiseen settiin aikaan. joten otin ruutuun korjaussarjan. Ensin merkille hyvin, mutta ruudussa taas ensin istumaan. Seuraava merkille lähetys: meinasi lähteä kehästä ja sitten suoraan ruutuun. Kävin näyttämässä merkin. Uusi lähetys, nyt merkille (vaikka ei ihan taakse), vielä jaksoi mennä ruutuun lujaa ja nyt ensimmäisellä maahan. Bileet! Ruudusta vielä sellainen huomio, että joka kerta meni ruudun keskellä, ei kertaakaan reunaan. Olisiko ruudun paikka pikku hiljaa korjaantumassa!

Toisella vartilla otin korjaussarjaa ruutuun, zetaan. Tehtiin myös ohjattu, jossa palkkasin kapulaan tarttumisesta.

Felix tuntui aika väsyneeltä ja vieras halli toki vaikeutti treeniä. Oli paljon hyvääkin, onneksi treenit videoitiin, sieltä näki niitä onnistumisiakin.

Iso kiitos Markolle liikkuroinnista, Tiinalle kuvaamisesta ja korjaussarjan avusta sekä koko porukalle kivasta seurasta! Oli tosi kivaa, toivottavasti saadaan järjestettyä uudelleenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti