keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Vihdoin treenaamaan

Tänään päästiin pitkästä aikaa treenaamaan. Ensin oli Felixin osteopatian jälkeinen tauko ja sen jälkeen kaaduin minä sairaspetiin ja tauko vaan piteni.

Nyt siis tehistreeneissä. Kenttä jaettuna puoleen, kaikilla ruhtinaalliset 30 minuuttia aikaa treenata. Felixin kanssa ensin istumista häirittynä. Oli kyllä tosi pätevänä! Välillä katse putosi, mutta korjasi nopeasti. Kerran meni helppoon ja oli lähdössä Tiinan matkaan, mutta muuten tsemppasi tosi hyvin.

Seuraavaksi siirtymisiä ja liikkeiden aloituksia. Nämä hienosti. Vaikka oli tosi kiltti liikkuri, joka kovasti houkutteli Felixiä mukaansa, Felix pysyi hienosti skarppina ja minun kanssani. Näissä ollaan päästy kivasti eteenpäin.

Uskaltauduin yrittämään kaukokäskyjä kentällä. Tiina takapalkkaamassa ja naksauttamassa hyvistä vaihdoista. Ajatuksena ottaa jo vähän enemmän matkaa (ei tosin vielä koematka) ja tehdä yksittäinen vaihto ja siitä aina palkka. Jokainen vaihto onnistui, vaikka ei ollut takajalkatarget tullut mukaan. Jopa seiso-istu vaihdot onnistuivat tällä kertaa. Ehkä nämäkin alkavat pikku hiljaa loksahtamaan kohdalleen.

Luoksetuloja käskytettynä. Juteltiin ensin siitä, miten välillä Felix tulee läpi ja välillä ennakoi. Ajatuksena olla itse hereillä ja reagoida sen mukaan, mitä Felix tekee. Ensimmäisellä ihan selvästi oli tekemässä stopin ja tekemässä maahanmenon ja juuri niissä pysäytyspaikoissa, jotka Tiina oli näyttänyt :D Hassu Felix. Tuli kuitenkin läpi, kun käskyä ei tullut. Toisellakin kertaa oli ennakoimisen makua, joten otin senkin läpi.

Muutama harjoitus "pää maassa" yksin. Hyvin malttoi pitää pään alhaalla, vaikka kävelin ympärillä ja kentiltä kuului häiriötä.

Tauko

Paikallaistuminen ryhmässä. Kehuin piilosta, kun oli hyvin, mutta pari kertaa jouduin huomauttamaan, kun katseli taakse. Tehtiin tämä kahteen kertaan.

Paikallaolo häirittynä. Ensin jätin oman koiran ja käskytin muut sekä tein häiriökävelyn. Felix otti lonkka-asennon, jonka korjasin Muuten oli aika rauhallisena. Otettiin uudestaan ja nyt Sanna käskytti. Tällä kertaa jätin Felixin pää maahan (ensimmäistä kertaa hallissa makuurivissä). Jäin vain puolipiiloon. Sanna teki häiriökävelyt kaksi kertaa molempiin suuntiin. Felix piti pään maassa ja piti edelleen kun kävelin taakse ja vielä takaisin koiran viereen. Päätin juuri ennen liikkeen aloitusta, että voisin kokeilla miten onnistuu. Tosi kiva, että sujui niin hyvin!

Lopuksi vielä Carita käskytteli paikallaolon alkuja ja loppuja. Felix useamman kerran jätti menemättä maahan ensimmäisestä käskystä, sivullenousut oli helpompia. Kun saatiin yksi onnistunut ensimmäisen maahanmenokäskyyn reagointi, siitä iso palkka ja lopetettiin.

Tosi kivat treenit ja paljon onnistumisia tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti