sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Valmennuksessa

Joulunaika on meillä mennyt tokotauolla. Ollaan otettu rennosti, käyty metsälenkeillä ja uimareissuilla. Tänään tauko päättyi, meillä oli Mari Leiviskän ylimääräinen valmennusaika Vuokkosilla tehisläisille.

Kerroin Marille, kuinka hankalaa meillä on ollut kehään meno. Felixiä kiinnostaa ihan kaikki muu kehässä, kuin minun kanssani töiden tekeminen. Niin nytkin tätä kokeillessa, meni monta kertaa haistelemaan Maria eikä häiriintynyt ollenkaan, vaikka annoin siitä palautetta.

Aloitettiin tämän harjoittelu sitten ihan muusta, kuin kehääntulosta. Felix makaamaan ja Mari yritti houkutella sitä pois tästä asennosta. No, itse asiassa ei edes tarvinnut paljon yrittää, Felix oli ihan heti lähdössä mukaan, vaikka sillä piti olla tehtävä olla maassa. Aika monta toistoa piti tehdä, että Felix lopulta otti minut tosissaan ja pysyi maassa houkutuksista huolimatta. Lopulta saatiin kuitenkin pari onnistumista, vaikeastakin tilanteesta. Sitten tulimme kehään samaan ajatuksella. Oikein näki, miten Felixin olisi tehnyt mieli mennä Marin luokse, mutta pysyi minun lähellä. Mahtavaa! Tästä on hyvä rakentaa. Pitää olla jatkossa muutenkin johdonmukainen: kehässä ei treeneissäkään käydä tutkimassa paikkoja tai haistelemassa muita.

Toisena aiheena zeta, jossa meillä on ongelmia vähän joka kohdassa. Ensin näytettiin yksi, jotta Mari sai ongelmista kiinni. Tähänkin tuli hyviä neuvoja. Treenataan kulmia vähän avustaen (ja opeteltava omat askeleet kuntoon). Mukaanotoissa vähän sama kuin muuten seuraamisissa, lähdenkin koirasta poispäin, jolloin sen on tsempattava päästäkseen sivulle. Alkoi hyvin reagoida tähän ja oli lopulta jo tarkkana, kun palasin viereen. Lisäksi muistettava vaihteleva palkkaus, ei joko palkkaa pienistä osista tai vasta koko liikkeen jälkeen, vaan myös variaatioita tästä välistä.

Tosi hyvät treenit joulutauon perään! Nyt vaan treenisuunnitelmaa rustaamaan ja tavoitekokeita päättämään ensi vuodelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti