tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kokeen jälkeen korjaavia

Sunnuntaina lähdettiin ensimmäistä kertaa tänä keväänä ulos treenaamaan. Tarkoituksena korjailla kokeessa pieleen menneitä juttuja. Treeniseurana meillä oli Niina ja Niinan supersuloinen 5 kuukautinen cockerinpentu, Tennis nimeltään.

Tein seuraamista. Palataan siinä nyt ihan pentutreeniin, että saisin vahvistettua oikeaa paikkaa. Tiheätä naksuttelua ja namia. Hyvin pysyi paikka näin, tottakai. Luoksetuloa läpi, ei tainnut ennakoida mitään pysähdystä, mutta toisaalta maassa ei ollut merkkejäkään. Stoppeja kiertämällä, tosi hyvin. Zetan jättöjä peruutellen, tämä oli vaikeaa. Turhan vähän tulee näitä tehtyä.

Tosi kiva ja rennot treenit! Kerran Felix oli menossa Tennistä tutkimaan, mutta Niina oli onneksi paikalla ja hääti Felixin pois. Hyvä muistutus mustalle, että olisi parempi siellä kentällä vaan pysytellä sen ohjajaan luona.

Eilen meillä sitten oli viimeinen kerta Pian kurssia. Tämä kerta oli siirretty jonkun agikisan vuoksi pitämättä jääneeltä maanantailta ja olimme siksi nyt Ojangossa ulkona. Paikalle meitä pääsi kolme kurssilaista.

Aluksi paikallaolot yhdessä. Istumisessa Felixillä nenänami. Tässä Pia muistutti, että pitäisi saada koemaisemmaksi se jättö, vaikka nenään jätetään se nami. Totta, sain sählätä vaikka kuinka kauan, että sain sen namin paikalle. Ei se kanna näin kokeeseen saakka. Paikkamakuussa ensin käskytyksiä. Yhdessä Felixillä virhe, muuten tosi hyvin. Keskusteltiin pää maassa / ylhäällä vaihtoehdoista ja lonkka-asennon ottamisesta. Täytyy nyt vielä miettiä, miten tätä treenaan. Pää maassa on aika pitkä tie.

Saimme itse valita, mitä halusimme tehdä tällä kerralla muuten. Halusin ottaa vielä korjaussarjaa kokeeseen liittyen nytkin, niin kuin taisivat muutkin vuorollaan tehdä.

Ensin ohjattu nouto, otettiin suurilla kapuloilla. Hienosti merkille, mutta olisi lähtenyt keskikapulalle siitä. Pysäytin, menin näyttämään oikean kapulan ja lähetin hakemaan. Uusi yritys, nytkin oli vähän omissa ajatuksissa, mutta vahvistuskäskyllä haki oikean.

Hyppy. Taas jäi leikkimään metallin kanssa, ei halunnut ottaa suuhun. Toi kuitenkin lopulta. Tehtiin tarttumisia erikseen, niissä ei ongelmia. Jotenkin se tarttumisongelma liittyy meillä hyppyyn. Juteltiin, että voisin kokeilla siinä namin näyttämistä ennen noutoa ja puukapulan noutoa, metallia sinne väliin. Näitä lähden kokeilemaan.

Lopuksi piti tehdä luoksetulo läpi. No siihenhän jäätiin taas jumiin. Felix tiesi mielestään, mihin piti pysähtyä. Lopulta oli tehtävä yksi niin, että kutsun jälkeen kyykistyin, että tuli läpi saakka. Sen jälkeen yksi vielä kyykistymättä onnistuen. Tässä pitää alkaa nyt tehdä treeniä useimmilla merkeillä ja enemmän läpijuoksuja. Felix on saatava kuuntelemaan, ennakointi on sillä nyt tosi voimakasta.

Nämäkin tosi kivat treenit, tuli paljon hyödyllisiä vinkkejä kotiin vietäväksi!

Oli myös mukava huomata, että nämä meidän ensimmäiset treenit tänä keväänä ulkona sujuivat paljon paremmin, kuin vuosi sitten. Vuosi sitten siirtyminen ulos tuntui todella vaikealta, Felixin keskittyminen jäi silloin halliin ja ei meinannut siirtyä sieltä mukana ulos sitten millään. Nyt ei tuntunut ulos siirtyminen vaikuttavan keskittymiseen ja yhdessä tekemiseen. Kehitystä on siis tapahtunut, ihan mahtavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti