lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kokeessa!

Maaliskuun ajan treenit ovat meillä menneet useimmiten päin tiiliseinää. Olin päättänyt ilmoittautua kuitenkin oman seuran kokeeseen maaliskuussa ja näin tein. En ole aikaisemmin oman seuran kokeisiin osallistunut, kun ne jännittävät vielä enemmän, kuin kokeet muualla. Hassua sinänsä, koska kyllähän treenikaverit toivovat vain onnistumisia treenikavereille.

Meinasin useaan otteeseen perua kokeen, kun tuntui, että liikkeet menivät vain enemmän hajalle kokeen lähestyessä ja oman pään hajotessa koko ajan enemmän. Sanna sai kuitenkin mieleni usean kerran muuttumaan auttamalla vähän tarkistelemaan minun omaa asennetta.

Eilen koepäivä sitten tuli ja mukana oltiin Felixin kanssa. Tavoitteena oli hyvä fiilis kehässä, reiluus minun puoleltani koiraa kohtaan ja mahdollisten onnistumisten miettiminen (ei sen kaiken, mikä on vaikeaa). Toivoin myös, että saavuttaisimme kokeesta tuloksen.

Useassa kohdassa onnistuttiin. Kehässä oli jännityksestä huolimatta hyvä fiilis, Felixin häntä heilui koko ajan. Tuomari (Harri Laisi) kommentoikin kokeen lopussa, että on kiva, kun koirasta näkee vieraskin henkilö, miten kivaa sillä kehässä on. Tämä kyllä lämmitti mieltä!

Paremmin olisi toisaalta taas minulta voinut onnistua ennen koetta niiden hyvin asioiden miettimisessä. Onneksi Sanna muistutti, kun ajatukseni valuivat väärään suuntaan.

Liikkeet Felix teki ihan treenitasoisesti, jossain kohdissa jopa ylittäen viime aikaisten treenien tason heittämällä. Tässä meidän rivi:

Istuminen - 10
Paikkamakuu - 8 - meni viereisen käskystä maahan
Seuraaminen - 7,5 - väljää oli, niin kuin on nyt treeneissäkin ollut.
Zeta - 7 - epävarman oloinen, istumisen teki maahanmenona. Mutta muut jätöt oikein, vaikka usein on treeneissä jäänyt jumiin siihen ensimmäiseen jättöön ja tehnyt sen saman kaikki kolme kertaa.
Luoksetulo - 8 - ennakoi ensimmäistä pysähdystä, muuten meni mielestäni hyvin. Ei ennakoinut maahanmenoa, vaikka sitä on nyt jatkuvasti tehnyt treeneissä.
Ruutu - 10 - hieno!! Samalta merkiltä, kuin ohjattu, silti suoraan ruutuun ja keskelle ruutua, vaikka treeneissä on ollut haasteena se oikea paikka. Ei ennakoinut sivulletuloa ja hieno sivulletulo, näissäkin on treeneissä ollut haasteita.
Ohjattu nouto - 8 - valitsin liian isot kapulat. Jäi kapulalle miettimään, voiko sitä nostaa ja katsoi minua, uusi käsky --> nosti ja toi vauhdilla.
Hyppy - 8 - otti kapulan hitaasti ja tassujen kanssa. Tämä on ollut treeneissäkin haasteena, että ei tartu metalliin kunnolla. Vierailla kapuloilla on vielä vaikeampaa.
Tunnistusnouto - 9,5 - ryntäsi kapuloille, mutta varmasti  oman nosto heti, kun osui sen kohdalle.
Kaukokäskyt - 8 - ei ennakoinut, teki kaikki vaihdot ensimmäisellä käskyllä. Eteni jonkin verran.

Tästä rivistä meille sitten muodostui EVL1- tulos, 270 pistettä. Kun ei miettinyt niitä pisteitä, tuloskin ylitti toiveet.

Iso kiitos vielä kaikille meitä etukäteen ja kokeessa tsempanneille! Sannalle ja Pialle erityiskiitokset kaikista neuvoista ja erityisesti kuuntelemisesta.

Kotiin kokeesta mentiin Mäkin kautta. Kun Felixin hamppari vielä jäähtyi ja söin omaani, se kommentoi kovaan ääneen, että missä se hänen palkintonsa viipyy. Se on kyllä hyvin sisäistänyt, mitä hyvästä suorituksesta palkaksi tulee :D Meinasi sormet mennä mukana taas, kun Felix veteli herkkua naamariin.

Mun ihan paras treeni- ja kisakaveri!


2 kommenttia: