perjantai 20. joulukuuta 2013

Kiirettä ja hoppua!

Blogin päivitys hieman laahaa, kun sekä töissä että vapaalla on ollut kiirettä vähän joka suuntaan. Tässä yhteenveto edellisen postauksen jälkeisistä treeneistä siis.

Viime perjantaina olimme ensimmäistä kertaa mukana kouluttajien vapaatreeneissä. Käytössä näissä treeneissä on kaksi kenttää, joten tilaa on. Toisaalta, kun kaikki treenaa yhtä aikaa omia juttuja, myös aikamoista häiriötä on. Hyvin Felix pystyi kuitenkin keskittymään, minulle oli enemmän vaikeaa. Teimme ruudun paikkaa näyttämällä, ohjatun merkkiä ja yhden kapulan noutamista. Vähän seuraamista peilin edessä ja paikallolot koko porukalla.

Maanantaina olimme kurssilla. Aiheena oli zeta-kävely häiriöillä. Maassa oli kaikenlaisia houkutuksia pitkin poikin. Tässä kävikin niin, että Felix ei niinkään häiriintynyt, mutta minä häiriinnyin. Hidastelin seuraamisissa ja Felix alkoi myös hidastelemaan. Oli vaikeaa myöskin palkata oikea-aikaisesti. Meille zeta on tällä hetkellä muutenkin vaikea liike, Felix on siinä epävarma. Saatiin kuitenkin onnistumisiakin tässä treenissä, Pian avustuksella. Lisäksi odotellessa tehtiin seuraamista ja kaukoja.

Keskiviikon tehistreeneissä kisamaiset. Yhteenvetona tunnari ja ruutu onnistuivat, kaikissa muissa liikkeissä enemmän tai vähemmän epäonnistumisia. Erityisesti ohjattu nouto on todella nyt vaikea ja Felixin itseluottamus liikkeessä on ihan kateissa. Paljon on treenattavaa! Pitää taas malttaa palastella liikkeitä. Joulun aikaan onkin hyvä tehdä kunnon treenisuunnitelmat seuraavaan koetavoitteeseen tähdäten.

Torstaina pienet omat treenit Vuokkosilla, ennen kurssin vetämistä. Tehtiin zetaa, palkkasin siinä seuraamisesta. Toistoilla Felix hieman rentoutui. Luoksetuloja läpijuoksuina, koska Felix ennakoi näissä niin paljon. Nytkin selkeästi hidasti stopin kohdalla, mutta tuli kuitenkin sivulle asti. Otin muutaman toiston. Ohjatun noudon merkkiä ja yhden kapulan noutoa. Ensin vähän epävarma, mutta varmuus kasvoi loppua kohti tässäkin.

Perjantaina eli tänään aamutreenit Vuokkosilla Caritan kanssa. Carita liikkuroi ohjatun, mutta pari kertaa lähetin Felixin merkille ja siitä heti pallopalkka. Sitten vein merkille ja siitä lähetys hakemaan (ei keskikapulaa), hyvin haki. Vielä kerran merkin kautta noutamaan, hienosti tämäkin. Murinaa merkille menossa ja noudossa, mutta olin siitä vain iloinen, koska Felix oli vapautuneena eikä epävarmana. Vielä rauhoittumisen jälkeen yksi merkille meno tavoitteena tehdä se äänettömästi, tämä onnistui.

Zetaa käskytettynä. Caritalta hyviä neuvoja tähän. Palkkasin ensin ensimmäisen kulman jälkeen Caritan naksauttaessa hyvästä seuruusta. Seuraavaksi käsky-merkistä lähdin juoksemaan, Felix yllättyi ja ilahtui, lähti mukaan ja sai palkan. Pari kertaa näin. Koko ajan koiran ilme muuttui iloisemmaksi. Vielä niin, että käsky-merkistä pyörinkin lelun kanssa ympäri ja siitä palkka.Yritettiin vielä koko liike (ei ihan liikkeenomaisesti), mutta se oli liian vaikeaa ja alakulo palasi. Otettiin vielä yksi, josta yllätyspalkka, jotta jäisi hyvä fiilis. Pitää tehdä tästä nyt kunnon suunnitelma ja vaihdella enemmän treeniä. Felix vaikutti myös jätöissä epävarmalta ja alkoi haistelemaan maata siinä.

Vielä hyppynoutoa ja luoksetuloa Caritan tehdessä samalla paikallaoloja. Hypyt hyvin (vielä nopeammin saisi tarttua). Luoksetulossa läpijuoksutreeni (hidasti kyllä pysähtymispaikoissa, mutta jatkoi eteenpäin), toinen läpijuoksuna myös ja nyt ilman hidastelua. Sitten stoppi ja menin palkkaamaan siitä. Vielä molemmilla stopeilla ja palkka maahanmenosta. Lopuksi vielä palkka yllärinä pelkästä nätisti pysymisestä.

Tämän päivän treenit oli tosi kiva! Kiitos Caritalle seurasta ja ideoista. Felix ja Hurja olisivat halunneet leikkiä treenin jälkeen ulkona, mutta minulla jo hakija odotti, joten rallattelu jäi seuraavaan kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti