maanantai 2. joulukuuta 2013

Kurssi alkoi!

Tänään alkoi minun kovasti jo odottama talven toko-kurssi, joka jatkuu maaliskuun loppuun saakka. En ole työkiireiden vuoksi päässyt viime maanantain jälkeen treenaamaan kertaakaan. Kotona toki on kaukoja ja muuta pikkutreeniä tehty.

Tänäänkin kiire päivä töissä, joten hallille tuli kiire. Ehdittiin juuri ja juuri ajoissa paikalle. Ensin paikallaolot, joista ensin makuu. Näin päin emme olekaan juuri treenanneet, vaan olen aina tainnut aloittaa istumisella.

Kehään menon tein naksutellen ja palkaten, oli hirmu kivasti näin minun mukana ja hommia tekemässä heti kehään mentäessä.

Virittelin ensin väärin eli istumiseen, mutta ehdin korjata vielä makuun virittelyt perään. Olimme ensimmäisenä, meni heti käskystä maahan. Oli hieman haistellut aluksi ja laittanut noin puolen minuutin kohdalla pään maahan. Pää oli maassa edelleen, kun tultiin piilosta ja kun kävelin koiran taakse ja viereen. Olin niin iloinen tästä ja halusin vahvistaa, joten palkkasin. Unohdin aivan, että ohje oli kisamaiset paikallaolot, joten sapiskaa tuli ohjaajalle. Felix ennakoi ja nousi sivulle viereisen käskyllä. Nyt pitää oikeasti ottaa itseä niskasta kiinni ja treenata makuu pää maassa. Felix on sitä itse alkanut tarjoamaan useampaankin otteeseen ja pää maassa ollessa ei esiinnyt haistelua ja lonkkaliikuttelua.

Istumisessa alkoi kuulua kentältä kovaa haukkua. Ryhmä oli uusi ja mietin, että haukkuuko joku meidän ryhmän koirista: kurkkasin piilosta. Haukkuja oli viereisellä kentällä agilityvuoroaan odottava koira. Felix oli kuitenkin sitten muutaman kerran katsonut taakeen. Tähän neuvona piilosta kertoa, miten koiran odotetaan istumassa olevan: kehua, kun on hyvin ja huomautusta, jos puuhaa omiaan. Kiva kuitenkin, että Felix pysyi istumassa, vaikka tehtiin nyt "väärin päin" makuut.

Virittelin ennen omaa vuoroa kaukoja tehden. Takapalkka ja palkkaus maltaamisesta, tein vain yhden tai kaksi vaihtoa. Pientä yli-innokkuutta aluksi, mutta nopeasti ymmärsi, että vain malttamalla tulee palkka. Pientä seuruupätkää ja käännöksiä, tosi kivassa kontaktissa.

Kurssin aiheet paikallaolojen lisäksi tänään olivat liikkuri ja noutokapulat. Niin ajankohtainen aihe meille! Meillä oli tänään viimeinen treenivuoro, Felix odotteli sen ajan kentän laidalla hihnassa.

Ensin hypyssä niin, että liikkuri tuo kapulan ja koira ei saisi jäädä liikkuriin kiinni. Ei jäänyt, sain palkattua. Sitten liikkuri tiputti kapulan, huomautin. Kouluttaja sanoi, että eikö koira siis saa katsoa, jos jotain poikkeavaa tapahtuu? No saahan se, kun vaan siirtää heti kontaktin minuun. Minulla ei siis ollut oma kriteeri ihan selvä, mutta nyt on. Lopuksi vielä heitettiin kapula. Minulla kriteeri oli tässä, että saa katsoa kapulaa, mutta ei varastaa. Taisi nostaa kontaktin minuun, kun tuli "käsky" liikkurilta ja siitä palkka. Carita huomasi, että tassuja liikutteli kapulan heiton jälkeen. Pitää painaa tämäkin muistiin, että tassuasiaakin otetaan treenilistalle. Nyt kuitenkin treenin aiheena oli liikkurihäiriö ja siinä onnistuttiin.

Ohjatun haluaisin menevän niin, että Felix saa katsoa, kun ensimmäinen kapula viedään, mutta sitten kääntyisi ottamaan kontaktin. Nythän Felix on kovasti jäänyt liikkuriin ohjatussa kiinni ja siksi ei aina kuule merkille lähetyskäskyä. Nyt täsmätreenattiin tätä ja Felix alkoi jo nyt muutamalla toistolla ymmärtämään, mitä haettiin. Kyllä tästäkin vielä näillä neuvoilla hyvä tulee!

Siitä olin kovin iloinen, että Felix oli uudessa ryhmässä iloinen ja reipas sekä keskittyi hyvin. Vain omaa treenivuoroaan odottaessa kehän laidalla se oli vähän välillä huolestuneen oloinen, mutta kentällä ihan vapautunut. Kovasti se on tässä kehittynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti